צרידות, כאב, צריבה למרות שהרופאים אומרים שהכל תקין

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

07/04/2022 | 15:33 | מאת: שון

היי, לפני כחודשיים התחלתי לסבול מאיבוד קול וצרידות. אני זמר במקצועי וסטאנדאפיסט, הקול שלי הוא כלי העבודה שלי ואני משתמש בו דיי הרבה. במהלך השנתיים האחרונות אני משתמש בו ללא הפסקה אך הוא אף פעם לא נעלם ואף פעם לא כאב לי עד ללפני חודשיים. לפני כחודשיים הקול נאבד כמעט לגמרי ורופא א.א.ג המליץ על שתיקה, לאחר שבועיים של שתיקה הקול עדיין לא חזר. הלכתי לרופא א.א.ג נוסף כדי שיבדוק לי את מיתרי הקול עם סיב אופטי גמיש דרך האף, עברתי את הבדיקה פעמיים במהלך החודש, בשתי הפעמים נאמר לי שהקול תקין לחלוטין, אין פצעים, גידולים, אפילו לא אודם. למרות כל מה שנאמר עדיין אני מרגיש כאב בגרון לאחר דיבור, מרגיש צרידות במידה מסוימת, חוסר נוחות כללית בגרון וחוסר יכולת להשתמש בקול שלי כמו בעבר. איבדתי כבר תקווה, ניסיתי הכל החל מחליטות של ג'ינג'ר ולימון עד לשאיפת אדים חמים על בסיס יומי, מקלחות חמות, מנוחה לקול, פשוט הכל וזה עדיין לא עבר. רכשתי אפילו מוצרים של חברת TMRG לטיפול בבעיה ודבר לא עזר. לא חליתי בקורונה על פי מיטב ידיעתי אך יכול להיות שנדבקתי ללא ידיעה וכעת זה מדובר בתסמינים של לונג-קוביד? או שיכול להיות שפשוט אף פעם לא אוכל לחזור לעשות את מה שעשיתי קודם ועליי לחפש קריירה חדשה? האם אי פעם שמעתם על מקרה כזה? ואם כן, האם זה ניתן לריפוי? הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה שינוי בתזונה שעשיתי שעברתי לגירעון קלורי לצורך ירידה באחוזי שומן, לא הכנסתי לגוף מספיק שומן (30ג' שומן ליום ליתר דיוק שנכנס ממזונות כמו חזה עוף וטונה). מה אתם חושבים?

שלום רב ממליץ לך לגשת לבדיקת סטרופסקופיה , שאולי תוכל לאבחן בעיה בתנועתיות מיתרי הקול , כמו כן לשקות טיפול ע" י קלינאית תקשורת

מנהל פורום אף אוזן גרון