שקד שלישי מעט מוגדל .

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

30/03/2022 | 10:05 | מאת: לי

שלום רב, אני בת 28 הגעתי לרופא אאג לבדיקה עקב כאבי אוזניים מידי פעם . במהלך הבדיקה נמצא שקד שלישי מוגדל ( הוא עשה שיש ציסטה) שלח אותי לסיטי . ביצעתי סיטי במכון פרטי ואלו התוצאות - ממצאים: הגדלה קלה של שקד שלישי בגג הנאזופרנקס , ללא ממצא ציסטי. הנאזופרינקס, האורופרינקס וההיפופרינקס תקינים. המרווחים הפאראפרנגיאליים שמורים. קופסית הגרון, החלל הסובגלוטי וקנה הנשימה תקינים. בלוטות הפרוטיס והבלוטות התת-לסתיות תקינות. בלוטת התריס תקינה בגודל ומרקם. כלי הדם הגדולים תקינים. אין לימפאדנופטיה בצוואר. עיבוי רירית קל בסינוסים מקסלארים. פסגות הריאות המודגמים ללא תסנין או תהליך מוקדי. למיטב הבנתי התוצאות תקינות, הרופא עדיין לא חזר אלי. קראתי באינטרנט שבמידה ויש שקד שלישי מוגדל יש צורך לעשות ביופסיה. זה נכון? סיטי לא מספיק לאבחן האם השקד המוגדל מסוכן? יש לציין שביצעתי עם חומר ניגוד. אשמח לתשובה תודה רבה

באם מדובר ברקמת שקד שלישי שנראת תקינה גם בבדיקה סיב אופטי לא תמיד עחייבים ביופסיה , ממליץ לגשת לבדיקת רופא אא"ג עם התוצאות

מנהל פורום אף אוזן גרון