לאחר בדיקת אנדוסקופיה בסינוסים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

21/03/2022 | 17:53 | מאת: ג..

שלום, התייעצתי פה בנוגע לדימום שלא עובר כתוצאה מסיניסטיס (בקינוח). עשיתי היום אנדוסקופיה, אך רק בצד אחד (פעם שנייה שאני עושה וגם הפעם הרופא לא יכל לבצע בצד השני בגלל סטייה במחיצה). הוא אמר שזה לא משהו חמור ורשם לי משחה. אני חייבת לציין שהדימום באף נמשך 4 חודשים. מאז כבר הספקתי לסבול מהתקף סינוסיטיס נוסף (נהיה שגרה, בעיקר קורה בסטרס). שאלתי אותו לגבי האופצייה אולי לעשות CT והוא אמר שלדעתו זה מיותר, אבל בכל זאת נתן לי הפנייה ואמר שאם אני רוצה שאעשה, אבל שאין בזה צורך. אשמח לבדוק: 1. האם באמת אפשר לוותר על ה- ct או שכדאי לעשות? (מעדיפה להימנע מקרינה מיותרת. מרגישה שעשיתי יותר מדי בעבר). 2. הוא רשם לי משחה - Bactroban nasal. לפי מה שקראתי מדובר במשחה אנטיביוטית נגד חיידקים. אני לא מבינה כיצד זה רלוונטי אלי. למה שאשתמש בזה? במה זה אמור לעזור במקרה שלי? אודה לעזרתך בנושא.

אם אני מבין נכון שהרופא התרשם מדימום קך בקדמית האף, ממצא שכיח שיכול להיות בגלל יובש ולכן המשחה, וכן לפעמים משתמשים במשחת בקטורובאן. אני נוטה להסכים עם הרופא שאין מקום לעשות CT , זה לא יקדם כלום באבחנה, אלא אם ישנם תלונות שיכולות לכוון לסינוסיטיס כרונית אז הסיטי יכול לעזור .

מנהל פורום אף אוזן גרון