שאלה לגבי גירוד באוזניים וטיפולים מתאימים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

10/03/2022 | 09:54 | מאת: אליהו

לד"ר חניפס שלום רב, מאוד אשמח אם תוכל לענות על שאלתי: אני עובר ניקוי שעווה (צ'רומן) תקופתי אצל רופא אאג במסגרת קופ"ח שלי (מכבי) ושמיעתי תקינה. אני סובל באופן קבוע מגירוד בתוך תעלה העליונה של האוזן והרופא שאני הולך אליו לאחרונה לצורך ביצוע הניקוי התקופתי טוען שהדבר נובע הפסוריאזיס שיש לי והציע למרוח משחה עם קורטיזון באותו מקום. רופא קודם שהלכתי אליו המליץ להשתמש בקרם אנטיביוטי Tevacutan. אני משתמש בשתי התכשירים אלו בצורה מאוד מינימלית אך עדיין סובל לעיתים מתקופות של גירוד קיצוני. שאלתי היא: האם יש משחה או קרם אחר שיכול להקל על הגירוד והאם בכלל עדיף להשתמש בתכשיר בצורה נוזלית במקום קרם או משחה? בתודה מראש אליהו

צריך לברר באמת שמדובר בפסוריאזיס ואם כן יש לבקש משחות שמטפלות בפסוריאזיס . בהחלט בעיות גור כמו יובש יכולות לגרום לגרד ואז טוביקטאן טובה אפשר גם ביטהקורטין G

14/03/2022 | 16:25 | מאת: אליהו

תודה רבה

מנהל פורום אף אוזן גרון