בדיקת רופא כללי בגרון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

02/03/2022 | 19:50 | מאת: רונה

שלום דר, הלכתי היום לרופא כללי לבדיקת הריאות עקב שיעול, לפתע הוא לקח את 2 האצבעות אגודל ואצבע ובכל צד בגרון לחץ פנימה והכניס את האצבע בחוזקה רבה חשבתי שאני נחנקת. שאלתי מה אתה עושה אמר בדקתי עם הבלוטות נפוחות. עשרות פעמים רופא א.א.ג וכללי בדקו אותי בגרון ותמיד או עם מקל על הלשון או כל כף היד בשיא העדינות בכל צד בגרון לא נתקלתי בבדיקה כל כך אגרסיבית שמחדירים אצבע לתוך הגרון. השאלה שלי האם בדיקה כזאת מקובלת? והאם יכול להיגרם לי חלילה נזק מבדיקה כזאת מכיוון שעד עכשיו מרגישה כאב חזק בגרון מהלחיצה וגם שאני בולעת את הרוק. אנא תשובתך הכנה ותודה רבה לך מראש מכל הלב, רונה

שלום רב כן לפעמים שרוצעם לבדוק את בלוטות הרוק ברצפת הפה אכן עושים בדיקה כזו שמכניסים אצבע לפה ועם ההיד השניה מנסים למשש את בלוטות הרוק משני הצדדים. בדיקה מעט לא נעימה אבל עוזרת במקרים מסוימים

מנהל פורום אף אוזן גרון