מחיצת אף וסבילות למזון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

25/02/2022 | 03:22 | מאת: יונתן

שלום דוקטור, אני סובל כבר שנה וחצי מקושי נשימתי, אוזניים סתומות, עייפות וכו' הסתמן בבדיקה שעשיתי שיש לי מחיצת אף אבל רק לפני שנה התחילו לי התסמינים, והבנתי שזה אמור להיות מולד, מוזר שזה התחיל אחרי זמן רב כל כך.. אני עישנתי כשנתיים והפסקתי בדיוק כשהתחילו לי התסמינים, אבל נסיתי להשתמש בתרסיסים ומי מלח או כל דבר אחר שיוכל לפתוח לי את הנשימה וזה לא עוזר, יתר מזה אני גם לוקה בבעית עיקול מזון, הבעיה שאני פוחד מניתוח למחיצת האף.. רציתי לדעת מהי הבעיה האמיתית לדעתך ומה אוכל לעשות כדי לצאת מכל הכאוס הזה לחיים בריאים כבר?

לגבי העייפות הייתי מליץ לך לבדוק אפ יש לך נחירות ליליות והפסקות נשימה בשינה. באשר לסטית מחיצה, יכולה להיות מולדת ,אומנם יש הרבה מרכיבים סביבתי, שיכולים להשפיע על זה עם הזמן וגם יכול להיפיע כו שהיפיע אצלך . ממליץ תגש לבדיקת רופא אא"ג, לבדוק באם יש עוד מרכיב נוסף לסטיה של מחיצה ולטפל

מנהל פורום אף אוזן גרון