צרידות עקב התקררות ושיעול חזק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

13/02/2022 | 13:11 | מאת: דפנה

שלום דר, לפני שבועיים חליתי בדלקת בדרכי הנשימה/ברונכיט עם שיעול, נזלת חזקה טיפה חום קיבלתי זינט. אחרי 4 כדורים הפסקתי כי עשה לי כאבי ראש מטורפים והקאות. במקום להמשיך כדור אחר הפסקתי לגמרי, אחרי 3 ימים חטפתי שוב ברונכיט ושיעול חזק , באחז הפעמים השתעלתי כל כך חזק ובכח נוראי רציתי להוציא ליחה ומאותו רגע אני צרודה בקושי מסוגלת לדבר, הקול שלי צרוד יכולה לדבר בשקט ואותיות בורחות לי. היה לי בבית מוקסיפן אז התחלתי לקחת והיום בבוקר הרופא אמר לי רצוי אוגמנטין אבל מכיוון שהתחלתי עם מוקסיפן שאמשיך. השאלה שלי האם משיעול שנעשה בכח ובמאמץ שהרגשתי שאני קורעת את הגרון מיתרי הקול יכולים להיקרע או להיגרם נזק בלתי הפיך? האם הקול יחזור לקדמותו אני בחרדה נוראית. האם חייבת מנוחה קולית לגמרי או שאפשר לדבר בשקט כי הקול שלי חלשלוש וצרוד. תודה רבה על המענה אני בפאניקה.

שיעול כמו צרחות יכול לגרום לפגיעה במיתרי קול במרבית המקרים הפיכה, . לא מכיר מושג של לקרוע מיתרי קול, זה לא חוטים . באם הצרידות לא תעבור תגשי לבדיקת מיתרי קול בסיב אופטי

מנהל פורום אף אוזן גרון