שימוש בתרסיס סטרונאז

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

21/01/2022 | 22:27 | מאת: הדר

שלום, לפני כחודש התייעצתי כאן לגבי זה שמס' ימים לאחר שהייתי חולה אני מקנחת ומגלה דם. כתבת לי כי מדובר בסינוסיטיס (שזה הגיוני. סובלת מזה מס' פעמים בשנה. כנראה בגלל מחיצה עקומה משמעותית). עבר חודש ולמרות שזה פחת, זה עדיין המשיך ולא הפסיק. הלכתי לרופאת א.א.ג והיא רשמה לי לעשות שטיפות ולהשתמש בסטרונאז. התחלתי בשטיפות ואחרי כמה ימים הוספתי גם את התרסיס. איך אני יודעת אם זה מבוצע כמו שצריך? אני מרססת אבל מיד התרסיס פשוט נוזל למטה. התחלתי אתמול ובאמת הרגשתי אותו רק בצד אחד. היום השתמדתי פעם שנייה ולא הרגשתי אותו בכלל. אמורים להרגיש משהו? אולי זה לא באמת נכנס כמו שצריך? איך אני יודעת? דבר נוסף- היא כתבה לעשות ריסוס אחד. אם אני לא בטוחה שזה בוצע טוב ועשיתי 2? האם גם צריך לעשות רק בנחיר שבו הבעייה (לפחות שהחשד שזה שם הבעייה), או כן בכל זאת לרסס בשניהם? כמה זמן מומלץ להשתמש בזה? אם הדימום מפסיק אז אפשר להפסיק עם זה? ואם הוא לא מפסיק-כמה זמן אפשר להמשיך עם זה? תודה

ממליץ שתחזרי עם השאלות שלך לרופאת אא"ג שרשמה לך את התרסיס . בדרך כלל התרסיסים הסטרואידלים משתמשים בהם שתי לחיצות בל צד פעם אחת ביום

מנהל פורום אף אוזן גרון