דימום מהאוזן לאחר הוצאת שעווה אצל הרופא

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

17/01/2022 | 18:41 | מאת: נתנאל

היי אמא שלי בת 70 הייתה אצל רופא אא״ג שהוציא לה שעווה מהאוזניים, באחת האוזניים שהוציא בעת ההוצאה כאב לה מאוד מאוד (הייתי איתה) ולא הבינה למה זה ככה כאב כי כבר ניקו לה כמה פעמים רופאים אחרים. מיד אחרי זה ירד לה דם מהאוזן . הרופא ניקה לה שם לה צמר גפן עם קצת אנטביוטיקה שלא יזדהם בדק שוב לאחר 10 דק ואמר שהכל בסדר וזה כנראה שריטה בעת ההוצאה. (למרות שהמשיך לרדת דם עדיין) איך ניתן לדעת באמת שהוא לא גרם נזק?

18/01/2022 | 00:05 | מאת: נתנאל

בנוסף בגלל שירד עדיין דם שם לה פקק כזה באוזן ועוד צמר גפן מבחוץ ואמר שאפשר להוריד למחרת ונתן לה טיפות נפלוקסין 5 טיפות ,3 פעמים ביום שלא יזדהם או משהו. ששאלתי אותו אם פגע בעור התוף אולי אמר שהוא היה בכלל רחוק מעור התוף. אל עדיין איני רגוע לגבי זה. האם דברים כאלה אכן קורים?

בהחלט יכול להיות במהלך ניקוי אוזניים שיופיע דימום כתוצאה מפציעה של התעלה או עור התוף, באם הוא לא ראה פגיעה בעור התוף אז כנראה שאין, בהחלט גם פצע בתעלה יגרום לימום רב , במיוחד אם החולה עם מדללי דם. מה שצריך עשות לחזור לביקורת ובדיקת האוזן ואז אחרי שהדימום פסק יותר קל לראות איפה הנזק.

מנהל פורום אף אוזן גרון