רעש חריקה באוזן שמאל

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

06/01/2022 | 06:45 | מאת: מתן

שלום ד"ר, מזה כשבוע אני חווה צליל מוזר שמזכיר צליל חריקה באוזן שמאל, בדרך כלל בזמן בליעה, כאשר לחצי האוויר במערכת משתנים. ממה יכול להיגרם הדבר? האם יש בזה סיכון כלשהו? האם זה מעיד על משהו אחר ומה אפשר לעשות בנידון? אני מקדפיד לנקות את אוזניי מידי פעם עם מים פושרים ממזרק (ללא המחט, מן הסתם) ולא עם קיסמי אוזניים. תודה רבה על העזרה, מתן

ראשית אין להכניס מים לאוזניים , ניקוי אוזניים רק בחלק החצונית ע"י מגבת לא להשתמש במתושים ולא להכניס מים. באשר לתלונה יכולה לנסוע מתת אוורור של האוזן. ממליץ על בדיקת שמיעה וטימפנומטריה

מנהל פורום אף אוזן גרון