שוואנומה וסטיבולרית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

04/01/2022 | 15:35 | מאת: יאיר

שלום דוקטור אני בן 40 .מזה שנתיים וחצי יש לי התקפים של סחרחורות ,ויש לי ירידה בשמיעה באוזן שמאל כבר שנה וחצי .עשיתי MRI לפני שנה ויש שוואנומה וסטיבולרית בצד שמאל בתעלת השמע הפנימית בגודל 11 *6 מילימטר שלא בולטת ל CPA .חזרתי על MRI לפני חצי שנה ואין שוני במימדי התהליך .האם טיפול בשוואנומה וסטיבולרית על ידי רדיוכירורגיה יכול להחזיר את השמיעה או יכול למנוע אירועי סחרחורות תודה רבה

שלום רב טיפול בשוואנומה יוכלה להיות כירוריגית או קרינתית . גם אפשרות של השגחה במידה ואין גדילה נחשבת לטיפול באשר לשמיעה , טיפול ברדיוטרפיה יכול לעצור את התקדמות הגדילה של השוואנומה אומנם לא יכול להחזיר שמיעה .

מנהל פורום אף אוזן גרון