כאב גרון שלא עובר הרבה זמן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

01/01/2022 | 16:56 | מאת: שילה

היי בת 36 בריאה בדרכ סובלת לעיתים מצרבות וריפלוקס. לפני כשבועיים הרגשתי אי נוחות בפה הצצתי וראיתי כמו שריטה/פצע קטן לכיוון הלוע לא ייחסתי חשיבות עבר שבוע והתחילו כאבים חזקים ואדמומיות ליד השקדים, בבסיס הלשון בבליעה, בפיהוק ולאכול היתה משימה נוראית. מהיכרותי עם עצמי הנחתי שזה לא משהו ויראלי וגם לא הרגיש כמו כאב גרון שחוויתי אי פעם. כאבים נוראיים… קבעתי תור לאאג (עשתה בדיקה עם מכשיר מהאף לגרון) שאמרה שאכן יש אדמומיות בלוע התחתון ועוד משהו שקשור ללשון והיא רואה סימני דלקת. אין בצקות או בעיה במיתרי הקול. ונתנה לי מוקסיוויט ל7 ימים. ואכן היא רואה סימנים שיש לי ריפלוקס אך בספק אם יש קשר בין ה2… כלומר שלא בטוח שהכאב גרון מהריפלוקס אך בוודאות זה לא סטרפטקוק או משהו ויראלי. אני לוקחת כבר יומיים את האנטיביוטיקה ואין ממש שיפור ועדיין מרגישה אי נוחות בגרוןנובלוע כאילו בצד ימים ליד הלוע נפוח אדום וכואב אני חייבת לציין שלפני חודש התחילו לי קשיי נשימה (לא חרדות) האם לדעתך זה יכול להיגרם מריפלוקס? נניח וזה לא עובר איזה בדיקות עליי לבצע? אני פשוט סובלת ומתבאסת לאכול ולהנות ממאכלים שאני ככ אוהבת…. תודה

אם תחת הטיפול האנטיבוטי לא עוברים הכאבים ממליץ לחזור לבדיקה חוזרת אצל רופאת אא"ג ולעשות בדיקת סיב אופטי

מנהל פורום אף אוזן גרון