חבלה באף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

30/12/2021 | 12:59 | מאת: עירית

שלום ד"ר, בני בגיל 25, נפל, החליק והאף שלו נכנס בעמוד. לאחר חבלה זו איזור גשר האף עם שטפי דם ונפיחות לא היה דימום פנימי. אלא חיצונית על גשר האף היה דימום רב ניראה כחתך בעור שהתקלף. לי נראה שהאף התעקם באיזו גשר האף. בני מסרב לגשת למיון או למרפאה וש בו פחד מרופאים. שזו בעיה בפני עצמה. 1. האם בצילום רנטגן רגיל מאבחנים שבר אף? איזה צילום רנטגן לבקש? "אף רגיל" ? פרופילים ימין/שמאל? אשמח אם תציין את שם הצילום במדויק בכדי שאבקש מרופאת המשפחה. 2. מקווה שאין שבר והחבלה תחלוף מעצמה. במידה ואכן יש שבר, חבישה וסד במרפאה תסייע ללא כל פעולה כרורגית? אשמח לסיוע בתשובתך. תודה.

ראשית ממליץ לך לגשת למיון שרופא אא"ג יבדוק או רופא בקופת חולים גם יכול לבדוק. צילום עוזר לאבחנת שבר בהחלט אב ל ההחלטה בד"כ מסתמכת על הבדיקה הפסקלית אם יש שבר לא תמיד מחייב טיפול , אם השבר ללא דיפורמציה מבנית וללא תזוזה של העצם אז קרוב לודאי לא יעשו שום דבר , בכל מקרה מומלץ לפנות לבדיקה

מנהל פורום אף אוזן גרון