התייעצות לגבי פוליפ באף.

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

23/12/2021 | 01:59 | מאת: Id

שלום, בן 27 ברקע דלקת מפרקים (אנקילוזינג ספונדיליטיס), קרוהן ופסוריאזיס. לפני מס' שנים אובחנתי אצל אא''ג עם פוליפ בנחיר הימני, באמצעות בדיקה עם אנדוסקופ לאף. כבר כמה שנים אני מרגיש: אף סתום בעיקר בנחיר הימני, אך לפעמים גם נחיר שמאל סתום. האף הסתום מתגבר מאוד בשכיבה במיטה, ולאחרונה אני מרגיש בבוקר ירידה בחוש הריח שמסתדרת אחרי כמה דקות. שאלותיי: א. קראתי שבד''כ פוליפ הוא דו צדדי ואצלי הוא רק בצד ימין. זה יכול להראות שזה לא פוליפ? ב. הנחיר הסתום הוא לעיתים הימני ולעיתים השמאלי. זה אופייני לפוליפ? כשהימני סתום השמאלי יחסית פתוח, וכשהשמאלי סתום הימני יחסית פתוח. ג. התחלתי לפני כמה ימים תרסיס לאף "אבאמיס". אני משתמש פעם ביום, 2 לחיצות בכל נחיר. תוך כמה זמן אמור להיות שיפור? כי אני לא מרגיש שיפור עדיין. ד. האם זה המינון שתמיד אצטרך? כי בעלון כתוב שאפשר אחרי תקופה מסוימת להוריד ללחיצה אחת לכל נחיר. ה. לפני שנה בערך עשו לי CT מוח והיה כתוב שם: "עיבוי רירית קל בסינוסים פרה נזאליים". זה מראה על הפוליפ? תודה רבה.

א. מרבית המקרים הם דו צדית אומנם יכולים להיות גם חד צידיים, מה גם בהחלט יתכן ויש לך דו צדית לא עברת בירור מלא שיגיד אם יש או אין ( בדיקת אינדסקופיה אינה מספקת ) ב. זה לא אופייני לפוליפים , זה נקראה מחזוריות טבעית , ואין לו קשר להאם יש פוליפ]ים או לא , המצאות פוליפים בצד אחד יכולה להחמיר את התלונות באותות צד ג. ממליץ לך לגשת לבדיקה וטיפול אצ רופא אא"ג. ד. CT מראה שיש לך סינוסיטיס כרונית ממליץ לך לגשת ליעוץ רופא אא"ג

מנהל פורום אף אוזן גרון