אוויר כלוא בחזה, חוסר יכולת לגהק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

17/12/2021 | 14:24 | מאת: קרן

שלום, כבר שנים אני סובלת מתופעה של חוסר יכולת "לעשות גרפסים", כלומר להוציא את האוויר שבולעים בזמן שאוכלים/שותים/מדברים. הדבר מוביל ללחצים בחזה, תחושת מלאות כמעט תמידית הגוררת קשיי נשימה ושתיה ואכילה מועטה, קולות גירגור מוזרים שיוצאים מהחזה וגם גזים מרובים. הדבר מוביל לאי נוחות רבה, גם פיזית וגם חברתית. מצאתי שהתסמונת הזאת אובחנה בשם r-cpd או "no burp" והטיפול לכך הוא זריקת בוטוקס לשריר בגרון, אולם לא מצאתי על כך כל מידע בעברית. ישנו פורום פעיל מאוד של אנשים בעולם הסובלים מהתופעה וסיפורי הצלחה רבים לטיפול הבוטוקס. שאלתי היא האם יש לכך הכרה בארץ ומרפאות הנותנות את הטיפול הזה. תודה.

לא מתעסק עם התופעה הזו ולא מכיר אנשים שמתעסקים, תנסה לברר בפורום רופאי גסטרו

מנהל פורום אף אוזן גרון