בלוטת לימפה מוגדלת וכואבת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

14/12/2021 | 09:41 | מאת: Re

שלום, בת 33. מזה כ-9 חודשים בלוטת הלימפה השמאלית אצלי בצוואר (תת לסתית) מוגדלת וכואבת בנגיעה. מציינת שזה התחיל לאחר קבלת החיסון השני לקורונה (טרם התחסנתי בבוסטר). בעקבות הפנית רופאת המשפחה עשיתי לפני 7 חודשים א"ס צוואר ושד. הא"ס צוואר אבחן שמדובר בבלוטת רוק ולא לימפה. הלכתי לחוות דעת אצל רופאת פה ולסת, שהטילה ספק בכך שמדובר בבלוטת רוק ושלחה לניקור תחת שיקוף (א"ס). הרדיולוגית בניקור הסתכלה, אמרה שלא מדובר בבלוטת רוק אלא בבלוטת לימפה ושהיא לא רואה שום צורך בניקור, ולכן לא עשתה. כעת חזרתי משהות בחו"ל, הבליטה עדיין שם (אותו גודל) ועדיין כואבת בנגיעה. רופאת המשפחה רק שלחה לא"ס נוסף (ללא ניקור) אבל מרגיש לי שמשהו מתפספס.. איך להמשיך את הבירור? אני אפילו לא יודעת לאיזה מומחה ללכת.. אף אוזן גרון? פה ולסת? לדרוש בדיקות דם מסוימות? סיכום הביקור של הרדיולוגית: "בלוטת רוק תת לסתית משמאל תקינה בגודל ומרקם; במקום הבליטה הודגמה קשרית לימפה במראה סונוגרפי תקין עד קוטר 0.5 סמ, עם סינוס שומני שמור, מתאים לקשר לימפה תקין, בנוסף קשר לימפה נוסף. אין מקום לניקור ללא הרחבת צינור רוק". תודה רבה.

באם מתקשים להחליט אם מדובר בבלוטת לימפה או בלוטת רוק, ממליץ על ביצוע CT צוואר, אומנם לפני כן ממליץ שתגשי לדבקית רופא אא"ג , הוא יעשה לך תוכנית בירור / טיפול

מנהל פורום אף אוזן גרון