אוטריווין בעייתי ללחץ דם?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

14/12/2021 | 00:58 | מאת: אבי

שלום האם ספריי לאף אוטריווין (ודומיו) מעלה לח"ד? והאם בשימוש לטווח ארוך או אפילו בשימוש זמני? ושאלה נוספת ספציפית יותר. מבוגר שמשתמש במינון מינימלי של התזה אחת לנחיר אחד לפני השינה (בכדי להצליח להירדם איכשהו, ספריי סטרואידים לא מספיק עוזר) לזמן ממושך. האם מעלה לח"ד או שבמינון כזה לא מעלה גם אם זה לטווח ארוך? וכן האם מינון כזה עדיין פוגע ברירית האף או שאין בעיה? תודה

בד"כ הטיפול המקומי לא אמורים לשפיע מערכתית, אומנם ישנם מקרים שזה כן משפיע , אתה צריך לעקוב אחרי לחץ דם שלך ולראות אם הוא משופע מההתזה. בלי קשר לא מומלץ טיפול ממושכך באטרווין

מנהל פורום אף אוזן גרון