שאלה לגבי lingual tonsils

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

12/12/2021 | 03:18 | מאת: ליאור

שלום, בן 33, רזה. סובל מאוד מזה ג-12 שנה מדום נשימה בשינה. לאחרונה בדיקת DISE - אובחנה היצרות משמעותית והומלץ על אבלציה של בסיסי הלשון, כולל החלק הגבוה (וגם hyoid suspension ואם כל זה לא יצלח אז טיפול במעבר הוולופרינגיאלי ב-z plasty). רציתי לשאול - ברקע ליחה קבועה. אם שקדי הלשון שלי כה תפוחים ומפריעים למעבר אוויר תקין, האם ייתכן שלמעשה יש זיהום בגרון שגורם להם לתפוח (ואולי גם גורם לליחה), ואם כן - האם משטח גרון יכול לסייע באבחנה ובהתאם גם אנטיביוטיקה? האם ייתכן שיש בטיפול פשוט באנטיביוטיקה כדי להחזיר את שקדי הלשון למצב תקין? תודה

אם היה זיהום בגרון היו רואים בבדיקה, שקד לשוני זה רקמה למפתית ובהחלט יכולה להיות תפוחה כמו ששקדים יכולים להיות גדולים. אם אין זיהום מוכח אין מקום לטיפול אנטיבוטי

מנהל פורום אף אוזן גרון