האם ספריי סטרואידלי לאף יכול לגרום לקטרקט?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

22/11/2021 | 00:42 | מאת: נעם

שלום בן 46 בבדיקה של רופא עיניים כנראה שיש קטרקט. אין סוכרת ברקע. הרופא מיד שאל אם יש סוכרת כי זה גיל צעיר יחסית לקטרקט. אני גם לא נוטל תרופות סטרואידים, אבל כן משתמש באבאמיס. שאלתי היא האם שימוש ממושך בספריי אבאמיס יכול לגרום לקטרקט? האם יש עדויות לכך שזה יכול לגרום? (לאורך השנים יצא לי להשתמש לא מעט בספריי סטרואידים לאף בגלל גודש באף , ובבדיקת עיניים לפני שנה לא היה קטרקט) תודה

לא מכיר את התופעה למיטב ידעתי אין קשר בין הקטרקט לאבמיס, ממליץ לך לברר סיבת הקטרק מול רופא ילדים

מנהל פורום אף אוזן גרון