קושי רב לנשום מהאף.

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

15/11/2021 | 23:16 | מאת: ניב

שלום דר אני סובל מקושי לנשום מהאף כבר תקופה של כמה חודשים שמקשה עלי ביום יום לנשום דרך האף עד כדי כך שלפעמים אני מרגיש שאין לי אוויר פשוט ולא מצליח לנשום עמוק הייתי אצל רופא א.א.ג שעשה בדיקה עם סיב ואלה התוצאות : אף - סטיית מחיצה לצד שמאל בחלק קדמי , מצד ימין קריסטה , ללא הפרשה אפית / . ללא פוליפוזיס אפי . גודש של טורבינות תחתונות דו"צ , נאזופרינגס - ללא ממצאים חריגים , הפרשה ניגרת באיזור נאזופרינגס הפרשה צלולה פה ולוע - ללא אודם , ללא בצקת , ללא תפליטים , רירית תקינה , PND- הפרשה צלולה צוואר - ללא רגישות או לימפאדניטיס צווארית נוירולוגית - ללא עדות לקשיון עורף או סימני גירוי מנינגיאליים OLYMPUS 1027 לרינגס - ללא ממצאים חריגים בחלל לרינגס , ללא GERD או PND. מה אומרות התוצאות ? לפי מה שהבנתי ממנו אין סיבה פיזית שלא אצליח לנשום מהאף, אני לא רוצה לקשר את זה ישר לתגובה של חרדה אבל כן יש חרדה ברקע ועוד יותר חרדה שאני לא מצליח לנשום.

לפי הממצאים ישלך סטית מחיצה והיפרטרופיה של קונכיות עם נזלת , יתכן רניטיס אלרגית , זה לכשעצמו יכול לתת קושי בנשימה אפית, אומנם לפי מה שאנימבין הרופא הבודק לא התרשם שזה מסיפק סיבה להסביר את התלונות שלך. ממליץ המשך בירור סיבות אחרות , כולל דעת אא"ג נוספת

22/11/2021 | 08:06 | מאת: ניב

תודה רבה דר הסטיית מחיצה תמיד הייתה לי האם היא יכולה פתאום להפריע לי לנשום מבלי שום סיבה (כגון חבלה)?

מנהל פורום אף אוזן גרון