נושא השאלה: אף סתום כרוני?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

13/11/2021 | 13:58 | מאת: אלון

שלום רב, בשנים האחרונות האף שלי נוטה להיסתם (גם כשאינני מצונן או מנוזל!) - לעיתים פחות סתום - ולעיתים סתום מאוד. בעבר אובחנו פוליפים בבדיקת CT, ולכן התחלתי להשתמש ב'סטרונאז', אך הוא אינו עוזר לי יותר לצערי. בבדיקת אלרגיות, לא מצאו אצלי אלרגיה מיוחדת כלשהי, למרות שהאף מתנהג בצורה אלרגית. ראיתי רופאים רבים בנושא, אף אחד מהם לא המליץ על ניתוח או צריבה בתוך מערות האף. האם יש עוד כיוון טיפולי שלא חשבנו עליו? תודה רבה

האם יש פוליפים? אם ראו פוליפים , רוב הסיכוי שזה לא עובר בלי התערבות כירוריגת . לכן צריך לבדוק שוב את הסיטי או לחזור על סיטי. בארש לתלונה של חסימה בהחלט יכול להיות תוצר אלרגיה כל שהיא ואז הקונכיות תפחות עם או ללא סטיה של המחיצה ( תלוי מה מצאו בבדיקה) הטיפול במקרה הזה מתחלק לשניים , ראשית טיפול שמרני ממושך ובאם ללא תועלת בהחלט ניתן לשקות התערבות כירורגית

מנהל פורום אף אוזן גרון