בהמשך להגדלת שקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

19/08/2021 | 11:59 | מאת: שירן

הי ד׳ר בהמשך לשאלתי על האנדואיד המוגדל במבוגרים..האם עצם זה שהאנדואיד מוגדל זה מגביר או מעלה סיכון להתפתחות של ממאירות כלשהי באיזור ? או שאם זה מוגדל זה רק הסיכון של גידול נוכחי ולא עתידי חלילה. כי ראיתי בכמה פורומים שרופאים ממליצים לעקוב אחר הממצא… גם לאחר ביופסיה תקינה אז למה בעצם?תודה על המענה:)

עצם קיומו אינו מעלה שום סיכוי לממאירות . יחד עם זה יכולים להיות באיזור גידולים שלא קשרוים לזשקד השלישי

22/08/2021 | 19:05 | מאת: שירן

סליחה ד׳ר לא כל כך הבנתי , עצם זה שזה מוגדל אצלי יכול להתפתח אצלי גידולים אחרים באיזור? (למה ציינת את זה?)למה בעצם צריך מעקב אחרי אדנואיד מוגדל שבדקו והביופסיה תקינה והכל תקין, אז למה מומלץ מעקב ?

מנהל פורום אף אוזן גרון