ניתוח כפתורים וצריבת קונכיות האף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

15/08/2021 | 13:07 | מאת: נטע

שלום ד"ר אני בת 46, ברקע אסטמה קלה מטופלת בסימביקורט לפי הצורך. במקביל לאסטמה סבלתי לאורך השנים מנזלת מימית עונתית בדרגה קלה. שני טסטים לחומרים נשאפים (2007, 2014) לא העלו דבר. אמא לבני 5 ושנתיים. מאז ההריונות והלידות ומאז שעברנו מהעיר לישוב כפרי בצפון הנזלת החמירה (לא כמויות עתק אך מעין טפטוף תמידי), האף גדוש יותר והתחילו גם נחירות. בבדיקה אובחנו קונכיות תחתונות גדושות וגם סטייה של המחיצה. בשנתיים האחרונות, מאז לידת הבן הצעיר סובלת מאד מנוזלים באזניים וירידה בשמיעה עקב כך, וכמעט כל הצטננות מובילה לדלקת אוזן תיכונה ואנטיביוטיקה. למעשה האוזן השמאלית סתומה כמעט כל השנה. מטופלת כשנתיים בסטרונאז אך לא ממש מרגישה שהוא עוזר. באוקטובר אעבור שוב טסטים לאלרגיה. אחרי אי-אלו ביקורים אצל שלל רופאי אא"ג, הומלץ לי על ניתוח כפתור לאוזן שמאל ועל צריבה של קונכיות האף. הרופא קצת בלבל אותי לגבי הצורך בשני הניתוחים האלו, בהתחלה חשב לבצעם יחד, אח"כ אמר שאולי עדיף להתחיל עם האף ולחכות לראות אם עוזר למנוע את הנוזלים באזניים, כך שלא יהיה צורך בכפתור. כמובן שגם הסיבוכים שמנה לשני אלו (דלקות באוזן וברקמה של האף, סירחון מהאף המודלק) קצת מפחידים אותי. השאלות שלי הן: מה דעתך לגבי שני הניתוחים האלו מהיכרותך עם מצבים דומים של בעיה "מורכבת" של האוזניים והאף? האם אכן כדאי לבצע את הצריבה ולהמתין עם הכפתור? האמנם גם במקרה של צריבה בלבד ישנו סיכון להתייבשות ודלקת של הרירית באף? האם יתכן שהנזלת התמידית הזו אינה כלל על רקע אלרגי, אלא קשורה יותר בשינויים ההורמונליים סביב ההריונות והלידות? ובהינתן והסטרונאז לא ממש עוזר, מה עוד אפשר לעשות עם הנזלת והגודש האלו, שהם כנראה הגורם לכל הבעיה של האזניים? סליחה על ריבוי השאלות, אני פשוט כבר קצת מיואשת... תודה

שלום רב על מנת להחליט אם את צריכה שני הניתוחים , יש צורך בבדיקה , לכן הדברים שאעביר הם כללי ולא ספיצים למצב שלך במקרים של נזלת אלרגית אנחנו רואים לא מעט מקרים נזולים באוזניים מאחר והאוזן לא מצליחה להתאוורר דרך החצוצרה, הטיפול יתחיל בטיפול שמרני , משאפים לאף לתקופה ממשוכת יחד עם תרופות אנטיאלרגיות גם לתקופה ממושכת, אם עדיין ללא תועלת , אז מתחילים לחשוב על ניתוחים , כאשר יש מספר סוגים של ניתוחים,: 1. צינוריות , המטרה שלהם להשוות לחצים ואז לא יצטברו נוזלים. 2. צינטור של חצוצרת האף , שתפקיה לפתוחמ את תעלת החצוצרה ולאפשר איוורור של האוזן . 3. ניתוחי אף שיכולים להיות ישור מחיצה בהתאם למצבה, וכריתה חלקית של קונכיות. אלו הטיפולים באוזן , גם השמרני וגם הניתוחי , באשר לשילוב ניתוחים בהתאם למצב החולה ניתן לשלב בינהם למקרה שלך רוב הסיכויים שהבעיה היא הנזלת אלרגית וצריך לנסות קודם כל טיפול שמרני ממושך במשאפים וכדורים לאלרגיה. באם לא ללכת לטיפול הכירורגי בהתאם לממצאים

מנהל פורום אף אוזן גרון