מציאת פתוגן כלשהו בגרון - עם איזה בדיקה?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

13/08/2021 | 14:19 | מאת: איתי

שלום אני יותר משנה מרגיש כל מיני תלונות של דגדוג, תחושת גוש בגרון, נזלת אחורית ושיעולים שמגיעים בעיקר מאזור האפיגלוטיס (שיעולי סטרידור כאלו). אני כמעט בטוח שקיימת מדגרה של פתוגן כלשהו בגרון שלי (פטריה או חיידק כלשהו) שגורם לי לתסמינים האלה. האם קיימת בדיקה אשר מזהה כל פתוגן זר שנמצא באזור הגרון (באזור האריטנואידים ובאיזור האפיגלוטיס)? על ידי תרבית מטוש? או בדיקה אחרת אשר מזהה אותם? תודה רבה

ממליץ בדיקת רופא אא"ג לגבי הפתוגנים , בדיקת תרבית לוע תספיק למרות שהמשמעות הקלינית של הבדיקה לא גדולה

מנהל פורום אף אוזן גרון