ניתוח להסרת אדנואיד שקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

13/08/2021 | 13:45 | מאת: יעל

שלום רב! בהכנה לניתוח להסרת אדנואיד ("שקד שלישי") בילד בן כ-2.5 שנים הומלץ לבצע גם כריתה של השקדים. לדברי הרופא המטפל לאחר הסרת האדנואיד בילדים יש נטיה לשקדים לגדול "ולתפוס את מקומו" של השקד השלישי ולכן מומלץ לבצע גם כריתה של השקדים בכדי להימנע מניתוח נוסף בעתיד. 1. האם אכן כך הדבר ? 2. במידה ואכן יש נטייה כזו, האם יש דרכים להסרת השקד השלישי בהן התופעה של גדילת השקדים לאחר הניתוח פחות נפוצה ? 3. האם נהוג לנתח יחד ? בכבוד רב ובתודה מראש יעל

כמובן תלוי באינדקציה לניתוח, באם האינדקציה היא הפסקות נשימה , אז ישנה גם גישה של כריתת שקדים , אומנם יש שיקול נוסף של גיל החולה לגבי כריתת שקדים. באשר לשני הניתוחים אכן יכולים להיות מבוצעים באותו ניתוח ואותה הרדמה

מנהל פורום אף אוזן גרון