ציסטה ברנכיאלית שנעלמה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

05/08/2021 | 19:51 | מאת: עדי

שלום רב אני בת 30 נ+2, בריאה בדרכ. בגיל 16 בערך יצא לי גוש בצוואר מצד ימין שהיה נראה כמו כדור טניס. עשיתי CT והאבחנה הייתה ציסטה ברנכיאלית . הציעו ניתוח, לא רציתי. היה שקט כמה שנים . ואז פשוט הציסטה הייתה מזדהמת והייתי לוקחת אנטיביוטיקה, וזהו. בתדירות דיי גבוהה. לאחרונה הרופאת אאג ביקשה שאעשה שוב CT . בפענוח הפעם רשום שנגע ציסטי שהודגם בעבר, לא הודגם הפעם. ושכרגע הממצא הוא ריבוי בלוטות לימפה תת לסתות עד 12 מ"מ מימין (אותו צד של הציסטה כביכול) הרופאה נתנה הפניה ל fna ואני מאוד מוטרדת . האם יכול להיות שכל הזמן הזה היה לי גידול או משהו כזה? וחשבו שזו ציסטה? מה הסיכוי שבאמת מדובר בגידול?

שלום רב עצם העובדה שיש בלוטות מוגדלות לא אומר שיש לך גידול. חתכן והם תגובתיות על רקע דלקת אם המצצא אובחן כציסטה ברנכיאלית רוב הסיכויים שזו האחבנה

מנהל פורום אף אוזן גרון