בדיקת ברה,ירידה בשמיעה,סחרחורת לא סיבובית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

25/07/2021 | 19:00 | מאת: א

שלום דר,בת 50,שלוש שנים של המון בדיקות רפואיות החל מנימול ברגל ,החמרת גב מלא מרי שדרה ומח יש כיארי מח,בלטי דיסקין,הנמכת חוליות בצוואר,פוליפ בכיס מרה,נימול בתעלה טרזלית ברגל,וסחרחורת של שנתייםסיטי מח שהתחילה העה תקין ,סיטי ראש אחרי שנתיין בגלל נפיחות ליד הפה חשד לבצקת מחיקת יחסית שח סולצי וגירי.מרי היה רק ען הכיארי חאחר החשד הזה.כיארי ידוע ואמרו שאין חשש ממנו.סחרחורת לא סיבובית כמו לחץ בעיקר שמסתובבת ימינה שמאלה מרימה ראש מורידה,בנוסך לא שומעת טוב.בדיקתשמיעה הראתה בביח ירידה עיצבית ב 4000hz עד 25 דציבל הרופא אאג אמרה שזה בנורמה ושלחה לברה כדי לבדוק יותר את הסיבה.האם ברה מסוכנת?האם הצלילים חזקים שיכולים לפגוע בי עוד בשמיעה?האם ניתן לשאת את הרעש?טכנאית של ברה הבנתי ממנה שזה די חזק אבלכולם עושים.מאד פוחדת שמא אשמע עוד םחות אחכ או לא אשא את הבדיקה.מה שמפחיד שהרופא אמרה שהבדיקתשמיעה לא מראה על בעיה בשמיעה ואני לא שומעת כמו פעם די הרבה שואלת שוב ושוב מה אומרים לי.היא אמרה אולי בעית ריכוז או חוסר הבנה,האם זה אומר ירידה קוגנטיבית???מאד מאד מודאגת אודה לתשובה כנה

25/07/2021 | 19:05 | מאת: א

סליחה על המילים הלא מובנות,הקלדתי מהר,מרי מח לאחר החשד עם הבצקת לפני שנה היה תקין חוץ מכיארי ידוע.יש דום נשימה קל בשינה שאובחן גם.שינה לא רצופה עייפות ביום לא רעננה ,אמרו לי כי זה קל.האם הדום והחוסר שינה הקטוע כמה שנים גורם לסחרחורת?האם עילפון לפני שנתיים מהכנה של קולנו הגעתי למיון עם אשלגן נמוךודימר גבוה מרמזים על סיבת סחרחורת?3 שבועות לאחר העילפון והנפילנ על הרצפה החלה הסחרחורת.

1. אין סכנה בבדיקת BERA , לא ברור הנחיצות שלה במקרה שלך. 2. בבדיקת BERA אין רעשים ולא יכולה לבזיק לשמיעה . 3. אם בדיקות שמיעה בגדר הנורמה ועדיין מתלוננת על חוסר הבנה , צריך לעשות בדיקות שמיעה רחבות יותר כולל בדיקות שמיעה בתנאי רעש ולא בתא אקוסטי. 3. דום נשימה לא אמור לגרום לסחרחרות, יש לעבור בירור מסודר ומלא לסחרחרות דרך רופא מטפלת שלך

29/07/2021 | 08:05 | מאת: א

דר אני שנתיים עם הסחרחורת הזו שלא סיבובית אלא כעין לחץ כזה רגעי קשה להסבר במיוחד שאני מסצובבת ימינה או שמאלה בהליכה יותר לשמאל.גם שמתכופפת.לדוגמא לצחצח שיניים בכיור גם בהרמת ראש למעלה להסתכל למשל,הסחרחורת התחילה שלוש שבועות לאחר שהתעלפתי ונפלתי בהכנהשל קולנוסקופיה אמרו לי שזה מההכנה מהצום מהשלשולים מהחומר ששתיתי,אשלגן נמןך היה דימר גבוה סיטי חזה שעשו ישר היה תקין קיבלתי עירוי אשלגן ושוחררתי .לאחר מס חודשים עשיתי בדיקות קרישה ודימר שהיו תקינים.מרי מח שעשיתי בגלל נפיחות ליד הפה היה תקין חוץ מכיארי מח שידוע.אמרו לי שהסחרחורת לא מהמח כי מרי תקין,אני מאד לא רגועה עם התשובות שלהם.בדיקה קלוריתלא עשיתי מחשש שהיא קשה. רשמתשלא צריך ברה חשוב לי לדעת למה?אאג אמרה שהבדיקת שמיעה בנורמה וברה יבדוק עד הגזע.האם בדיקות כמו שציינת רלוונטיות יןתר?מה לדעתך הסיבה שאני לא שומעת הכל ולפעמים מרבה ושואלת שוב מה נאמר לי כי לא שמעתי ,האם ייתכן גידול במקום כלשהו? אשמח לתשובות כנות ממך והכוונה נכונה.תודה

29/07/2021 | 08:12 | מאת: א

רוצה לציין לפני שנה עקב נפיחוצ קטנה ליד הפה בלחי שעד היום נמצאת במיון עשו לי סיטי ראש שהראה חשד לבצקת מחיקה יחסית של סולצי וגירי עם תוצאה כזו ביצעתי מהר מרי מח שהראה רק צניחה קלה של הטונזילות אמרו שזה הכיארי הידוע.האם הוא עושה סחרחורת? האם יש קשר לעילפון ולנפילה שגרם לסחרחורת?לב נשלל.אודה לך על מענה לשאלותיי לא מקבלת תשובוצ ברורוצ וכל דבר פותרים שהכל בסדר וחשוב לי לדעת.ממך תשובוצ מכוונות והאם לא צריך ברה.תודה

מנהל פורום אף אוזן גרון