תוצאות סיטי מערות הפנים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

24/07/2021 | 23:09 | מאת: נוי

היי, לא מזמן אובחנתי שיש לי סינוסיטיס כרוני עם פוליפים. זה מתאפיין בכך שאני סובלת מנזלת כרונית, שיעולים כבדים וקשיי נשימה. כרגע מטופלת בתרסיס סטרואידים אבאמיס פעם שנייה. כשבפעם הראשונה לא הייתה השתפרות. קיבלתי את תוצאות הסיטי שהתבקשתי לעשות: מבנה גרמי תקין של מערות הלסת. הצללות של רוב מערות הלסת עם סתימת האוסטיאום. מבנה גרמי של יתר הסינוסים שמורים. חוסר התפתחות מערות המצח. הצללה של מרבית תאי האטמאויד ומערת הספנואיד. בחלל האף מודגמת מחיצה עם סטיה לשמאל. רירית מעובה סביב קונכ התחתונה משמאל. מבנה תקין של ארובות העיניים. היפרטרופיה של כרית האדנואידים. תוכלו להסביר לי בבקשה מה הגורם לבעיה? מה כל זה אומר בכלל? האם הממצאים קשורים לשיעול הכבד שלי או שזה בעיה אחרת? והאם יש צורך בניתוח? תודה מראש

יש לעשות קורלציה לבדיקה קלינית, הסיטי מראה מלאיות בסינוסים מקסלרים שיכול להתאים לסינוסיטיס כרונית צריך לראות אם יש קורלציה קלינית והבתאם להחליט על הטיפול. תפנה עם הדיסק של הסיטי לרופא אא"ג

30/07/2021 | 14:19 | מאת: נוי

מה זאת אומרת מלאיות בסינוסים המקסימילרים?

מנהל פורום אף אוזן גרון