הוצאת פקק מהאוזן שלא לצורך

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

24/06/2021 | 14:15 | מאת: מיטל

דוקטור שלום רב בעקבות כאב באוזן א.א.ג טען שיש מעט שעווה ועשה לי שטיפה באוזניים קמתי מהפעוחה עם סחרחטרות נוקאיטת. עברו כבר יומיים ואני עדיין עם סחרחורת פניתי למרםאה והרופא א.א.ג שבדק או.י טען שבכלל לא היה צורך בשטיפה ופיתחתי רגישות יתר לפעולה השאלה שלי היא האם שטיפת אוזניים שלא לצורך הזיקה לי? האם הסחרחורות יעברו?? או שהנזק בלתי הפיך אשמח מאוד לעצתך

בד"כ לא צריך לנקות\ לשטוף אוזניים, האוזן יודעת לנקות את עצמה וניקוי אוזניים מתבצע חצונית באפרכסת, במקרים בהם מצטבר פקק צירומן שחוסם את התעלה יש צורך בניקוי אוזן, וישנם מספר שיטות ניקוי או ע"י שאיבה של הפקק עH" סקשן או שימוש בלולאה להוצאת הפקק. היום פחות נהוג לשטוף עם מזרק ומים ( מה שהיו עושים בעבר)

29/06/2021 | 00:17 | מאת: מיטל

ד"ר תודה על המענה . אך עדיין נשארתי עם השאלה ..שאם ניקוי אוזן בשטיפה למרות שלא צורך בכך יכול לגרום לסחרחורות שנמשכות עד עכשיו? חזרתי לרופא וטען שהאוזן תקינה

01/07/2021 | 11:42 | מאת: אור

היי מיטל, גם לי בוצעה שטיפה בדיעבד הבנתי שכבר לא משתמשים בשיטה זו ולא ברור למה עשו לי. מהיכן את?

01/07/2021 | 18:11 | מאת: מיטל

וגם אצלך היתה תגובה של סחרחורת ??

מנהל פורום אף אוזן גרון