סינוסיטיס - שיעול ונזלת ירוקה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

11/06/2021 | 12:41 | מאת: דויד

לום, מזה חודשיים וחצי שלושה אני עם שיעול ונזלת ירוקה . קיבלתי בהתחלה אנטיביוטיקה (מוקסיפן)מרופא משפחה. לאחר מכן הגעתי לא.א.ג שבדק אותי עם הסיב אופטי ואמר שיש לי מוגלה , ונתן לי 10 ימים אנטיביוטיקה (אוגמנטין). זה לא עבר לאחר 10 ימים. הגעתי לא.א.ג אחר לפני כשבוע והוא המליץ המשך טיפול עם אבאמיס (שתי לחיצות בכל נחיר , פעמיים ביום , שהמינון המקסמילי הוא שת לחיצות לנחיר פעם ביום...). שאלתי- אף פעם לא היה לי נזלת ירוקה (מוגלתית) עם שיעול (כי זה מטפטף מאחרוה ) כל כך הרבה זמן (כל זה נמשך חודשיים וחצי שלושה ). אין לי חום או כאבים, אבל זה כן, מעייף במיוחד בבוקר שצריך זמן "להתנקות". האם יש משהו שאולי מפספסים וצריך לבדוק משהו אחר? האם הכיוון של תרסיס סטרואידלי, הוא מומלץ? או ללכת לאנטיביוטיקה אחרת ? אשמח מאוד לשמוע חוות דעת נוספת תודה רבה , דויד

דויד שלום אכן תמונה קלינית מתאימה לסינוסיטיס , שבמרבית המקרים היא ורלית , קיבלת טיפול מתאים , דבר אחד הייתי משלים שטיפות אף עם בקבוק נזופור מי מלח

21/06/2021 | 19:30 | מאת: דויד

תודה דוקטור! ישנה ממש הטבה עם האבאמיס, והוספתי בעצתך שטיפות עם מלח, מה שמאוד מוזר שחוש הריח בא והולך במשך היום, למרות שאין לי נזלת כמעט, ושום כאבים, ממש רגיל. תמיד בבוקר , שעתיים אחרי שאני קם בערך יש לי ליחה , שהולכת ופוחתת. כל העסק הזה התחיל לפני חודשיים-שלושה והיה בהתחלה אינטינסבי וכלל סתימת אוזניים, האם זה מהלך מוכר ? האם יעזור לי לברר את זה אם זאת אלרגיה ? (אם הנזלת שיש היא ירוקה כתומה- האם יכול להיות שזאת אלרגיה ? ) אני לא דומע בעיניים או כל דבר אחר , אבל בעור יכול להיות לי לפעמים גירודים. מנסה להבין מה זה הדבר הזה , ומה מומלץ לעשות כדי לאבחן את זה ? תודה רבה

מנהל פורום אף אוזן גרון