בלוטת לימפה נפוחה בצוואר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

07/04/2021 | 21:12 | מאת: שירה

לפני כחודש הייתה לי מוגלה בגרון בצד שמאל כתוצאה מכך התנפחה לי בלוטת הלימפה. קיבלתי טיפול אנטיביוטי ולאחר שסיימתי אותו כאבי הגרון והאוזניים נעלמו אל הבלוטה עדיין נשארה נפוחה. יש לציין שהיו לי גם כאבי אוזניים ממש מועטים אך לאחר בדיקה אצל רופא אאג ומשטח אוזן הכל יצא שלילי, כנל בדיקה אצל רופא שיניים לדלקת בשיניים. מדוע הבלוטה נפוחה (2 סמ) וכואבת חודש אחרי אם כביכול הכל נשלל? האם יש סיכוי לדלקת בבלוטה? בנוסף יש לי מרגע גילוי המוגלה בגרון במשך חודש גם כאבים בלסת/צוואר/עורף של אותו צד שמאל. האם זה קשור גם לבלוטה?אודה לתשובתך תודה.

הבלוטה הינה חלק מתגובת הגוף לזיהום , הלוטת לימפה תפקידה ליצר נוגדים כנגד הזיהום ולכן היא גדלה, ובד"כ היא נעלמת בקצב יותר אטי מהעלמות הזהום הראשוני. ז"א שיכול לקחת זמן עד שהיא תעלם, ובהחלט יכולה להיות מודלקת בעצמה וצריך לטפל בה.

מנהל פורום אף אוזן גרון