כאבים לאחר בליעת עצם דג

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

06/04/2021 | 21:34 | מאת: אדיר

שלום רב ד״ר, לפני כ-3 שבועות אכלתי דג דניס, ובלעתי מספר עצמות מאד קטנות (לא יודע בדיוק כמה, להערכתי כ-2-3), לאחר מכן הרגשתי דקירה בבליעה בצד שמאל, השתעלתי בכוח כדי להוציא את זה, אבל עדיין הרגשתי שזה לא יצא. לאחר מכן המשכתי לאכול קצת תפוחי אדמה ושתיתי מים. במשך 3 השבועות האחרונים הרגשתי שעדיין יש לי משהו תקוע בגרון, תחושת דקירה לאחר בליעה, וכאב כללי בצד שמאל של הגרון, במשך הזמן גם הרגשתי כקשה לי לדבר כי דיבור גורם לכאב במקום. אתמול (לאחר 3 שבועות) עברתי צילום סי.טי ובדיקות עם סיב אופטי, אבל הרופאים אמרו שהם לא רואים כלום ומבחינתם הכל נראה תקין, בנוסף הם נתנו לי אוגמנטין לשבוע למקרה שאולי נוצר זיהום מקומי והוא זה שגורם לכאב. היום אני אומנם לא מרגיש יותר את הדקירה בעת הבליעה, אבל עדיין יש לי עיקצוצים בצד שמאל, ולאחר בליעה יש תחושת כאב בצד שמאל, ואני מרגיש קושי בדיבור. הבעיה היא שגם בימים שאני מרגיש שיפור ומרגיש שהבליעה פחות כואבת, פתאום מגיע יום שבו הכאבים בבליעה גוברים ללא סיבה שניראית לעין. המצב הזה מאד מבלבל כיוון שמאז לא חזרתי לעבוד. המצב הפך לבלתי נסבל, וכמובן מקשה עליי מאד בתפקוד היום יומי. האם אתה חושב שלאור העובדה שזה כבר חודש אינו מחלים זה משהו שחס וחלילה יהיה כרוני ואצטרך לחיות איתו כל הזמן? האם יכול להיות שהעצם/ות פשוט תקועה/ים עכשיו עמוק יותר בתוך הרקמות ולכן לא ניתן לראות אותה/ן? האם יכול להיות שהעצם הייתה כל-כך קטנה עד שלא ניתן היה לראות אותה בסי.טי ובסיב האופטי? האם יש סיכוי שעצמות זעירות מאוד מתמוססות/נספגות ברקמות? מחיפוש שעשיתי בפורומים באינטרנט ראיתי שזאת בעיה די נפוצה, ושקורה לא מעט שאנשים מתלוננים על המשך תחושה של עצם בגרון וכאב, גם לאחר שלא מצאו כלום בסי.טי ובסיב האופטי. אודה לתשובתך

בדיקת סיטי וסיב אופטי בדיקות מצוינות לגלות עצם דג ואם לא ראות בשתי הבדיקות אזי סבירות גבוה שאין, לגבי עצמות קטנות יכול להיות שלא הצליחו לראות את זה אבל בד"כ הגוף מגיב מקומית והם או שנפלטים או שנספגים. כך שאין מצב כרוני של כאבי בשל עצם דג. אם יש כאבים ומתמשכים ממליץ על בדיקה חוזרת והמשך בירור

מנהל פורום אף אוזן גרון