דלקות אזניים חוזרות בגיל מבוגר ונזלת אלרגית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

05/04/2021 | 12:47 | מאת: מור

שלום לד"ר אני בת 45 אסטמה קלה ברקע - מטופלת בסימביקורט בתקופות של התלקחות נזלת אלרגית (ללא ממצא בטסטים לאלרגיה) שהחמירה בשנים האחרונות - מטופלת בסטרונאז אבל לא מרגישה ממש הטבה. בשנתיים האחרונות חוויתי כ - 5 סבבים של דלקת אזניים, לרוב באוזן תיכונה, רובן הגיעו לאחר נזלת ויראלית והאחרונה לאחר החמרת הנזלת האלרגית. בשנה האחרונה ירידה בשמיעה באוזן שמאל - תחושה של אטימות ו"פקק" שנפתח ונסגר לסירוגין. לציין כי מאז ההריון הראשון שלי, לפני כחמש שנים ישנה החמרה של הנזלת, נחירות ותחושה כי האף אף פעם אינו פתוח במאה אחוז. בבדיקות חוזרות ונישנות אצל רופאי אא"ג - נאמר לי שכל הדלקות בסופו של דבר מקורן כנראה מהאף. בבדיקה אנדוסקופית נצפו קונכיות מוגדלות. העניין הוא שמעולם לא קיבלתי פתרון אפשרי לבעיה... הועלו אפשרויות לניתוח כפתורים/ניתוח לייזר לאף לטיפול בקונכיות המורחבות/שימוש ב ear popper לפתיחת האטימות באוזן אני מבולבלת לגמרי מכל הרעיונות האלו... וכמובן שולחים אותי שוב ושוב לבדיקות שמיעה, שאני לא מבינה מה הרעיון לבצע אותן כשהאוזן עדיין סתומה אשמח לשמוע חוות דעתך מהיכרותך עם מצבים דומים תודה

שלום רב לפי הסיפור שלך קרוב לודאי שמודבר בנוזלים באוניים , וליקוי השמיעה הוא כהולכתי בשל הנוזלים. יכול להיות כל התמונה מתאימה לנזלת אלרגית וצריך טיפול מלא באלרגיה כולל משאפים לאף כדורים לאלרגיה. במרבית המקרים זה משפר את המצב ומעלים את הנוזלים. מטבע הדברים נוזלים באים והולכים ולכן לא ממהרים להכניס צינוריות, (כפתורים) אלא שולחין לבדיקות שמיעה ( גם אם האוזן אטומה, כי זה רק דרכה אפשר להבין מידת ההשפעה על השמיעה ,) באם הטיפול השמרני אינו מועיל יש אפשריות כירורגית לעזור , כמובן אם יש בעיה באף ( סטיה של מחיצה , היפרטרופיה של קונכיות אפשר לנתח, שהניתוח עוזר לפתוח את נתיב האוויר ולא פותר את הבעיה הבסיסית של אלרגיה, אבל משפר מאוד את המצב) חשוב גם לבדוק את תפקוד החצוצרה של האוזן ואם יש העיה בתפקוד אפשר להציע עם " צנטור" של החצוצרה

מנהל פורום אף אוזן גרון