טינטון ורגישות כואבת לרעש

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

01/04/2021 | 16:57 | מאת: eli

התחיל לי טינטון בשני האוזניים לפני יותר משנה - לפעמים שומע רעש קצר וזה נפסק מהר. אבל באוזן שמאל היה - בנוסף - מופיע רעש חלש בתדר גבוה. הסיבה היא, כנראה, חשיפה לרעש גבוה. בנוסף - שמתי לב שבאוזן שמאל יש רגישות לכאב בסיטואציה מאוד מוזרה: אם מתקיימים שני התנאים הבאים בו-זמנית: 1. אני מתעורר בבוקר כשאוזן שמאל נשענת על הכרית (בעיקרון - כשהצד השמאלי של הראש נשען על הכרית). 2. אני שומע רעש כלשהו כמו טריקת דלת או ציוץ של ציפור. אז - בהתקיים שני התנאים למעלה - גם מופיעה לי רגישות כואבת בתוך אוזן שמאל בלבד (שאפשר ממש להרגיש אותה!! כמו בלון שמתפוצץ בפנים בעוצמה חלשה) וגם שומעים הד קטן - למשך זמן קצר של שניה אחת או פחות. אדגיש שאם צד ימין של הראש נשען על הכרית - אז הכל בסדר! מה שמפריע לי בעיקר זה הטינטון באוזן שמאל והתופעה המוזרה שתיארתי למעלה. התופעה המוזרה הזו והטינטון באוזן שמאל היו באים והולכים (הייתה תקופה שהייתי "נקי" מהבעיה הזו). אבל לאחרונה הטינטון התגבר וזה מפריע לי לישון. נא עזרה עם השאלות הבאות: 1. האם זו בעיה שהרופאים מכירים? 2. מה הפתרונות המקובלים? 3. אני רוצה לקנות אטמי אוזניים כדי לשים באוזן שמאל בלבד (כך שאוזן ימין תהיה בלי אטם) - כי אני חושב שהתופעה הנ"ל גורמת להחמרה של הפגיעה באוזן. אילו אטמי אוזניים מומלצים שהם לא עשויים מסיליקון? תוצאות בדיקות: עשיתי לפני כחצי שנה בדיקת BERA, טימפנומטריה ובדיקת שמיעה - כולן יצאו תקינות !

טנטון בכלל בעיה מוכרת , באשר למצבך לא נתקלתי בתנאים מקדמים להופעת הטנטון כפי שאצלך אבל מטבע הדברים אנשים שונים ואין האחד זהה שלני, אם אתה סובל מטנטון בד"כ אטמים מחמירים את התלונות. לגבי הטיפול ממליץ לך להגיע לרופא אא"ג אאו רופא מטפל שיעשו את כל הבדיקות הנדרשות בעת טנטו לרבות בדיקת שמיעה בתדרים הגבוהים ובדיקות נוספות

מנהל פורום אף אוזן גרון