התייעצות המשך טיפול

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

22/03/2021 | 21:52 | מאת: אורטל

שלום ד"ר. אני בת 33 בריאה בדרכ. לפני חודשיים החלו לי כל מיני תסמינים של כאבי אוזניים, רעש עמום ושמיעה ירודה, טינטון לחצים, וקליקים באוזניים. ביצעתי בדיקת שמיעה שבה ממש לא הייתי מרוכזת ועייפה ביותר אך התוצאות אוזן אחת ירידה קלה הולכתית ושניה עיצבית. הופנתי לנוירולוג על מנת לבצע אם אר איי מוח ואוזנים. במקביל הלכתי לאאג נוסף כרגע חזרתי ממנו, הוא בדק וטען כי תעלות אוסטכיוס שלי סתומות ורשם בסיכום ביקור תופית ימין אטלקטזיס דרגה 1. נתן מרשם לתרסיס steronase למשך חודש+ תרגילי פימפום ולבצע בדיקת שמיעה נוספת לאחר חודש וחזרה לביקורת. השאלות שלי היא האם התרסיס בטוח לשימוש? האם לאור הממצאים זה משהו שיכול לעבור לבד או שחייב טיפול? והאם באמת טיפול תרופתי עוזר או שזה סתם לפרוטוקול בטרם עוברים לתהליך כירורגי? ושאלה אחרונה, הוא רשם לי לבצע כעבור חודש בדיקת שמיעה+ טימפונומטריה. (טימפונומטריה ביצעתי בבדיקה ה1) האם לא מסוכן לבצע את הבדיקה הזאת כשהתופית לא תקינה? האם יש סיכוי שהטימפונומטריה הראשונה גרמה למה שיש לי כרגע בתופית? תודה רבה

23/03/2021 | 14:26 | מאת: גלית

היי אורטל מוזמנת לדבר איתי אולי אוכל לעזר

הטיפול סטרונאז בטוח, אפשר להשתמש גם באיירפופיר . אין מניעה לעשות בדיקת שמיעה וטימפנומטריה חוזרת אין סכנה גם שהתופית מעט אטלקטטית

25/03/2021 | 08:39 | מאת: אורטל

תודה רבה על המענה. אך האם אתה ממליץ לעבור שוב דרך רופא אאג לפני ביצוע הבדיקת טימפונומטריה שיציץ ויראה שאין מניעה לבצע אותה? בכל זאת מדובר על עוד תקופה של חודש וחצי קדימה לפחות..

מנהל פורום אף אוזן גרון