הפסקת טיפול בסטרונאז

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

27/02/2021 | 04:39 | מאת: דניאל

היי, יש לי סינוסיטיס כרונית שמתבטאת באפיזודות חוזרות ונשנות של סינוסיטיס. ערכתי בירורים אצל מספר רופאי אף אוזן גרון, נבדקתי לאלרגיה ולא נמצא שיש לי אלרגיה, גם תרופות נגד אלרגיה לא עזרו. כיום בהוראת רופא אני משתמשת באופן יומיומי בסטורנאז (בעבר לתקופה מסוימת פליקסונז). אני כבר 4 שנים על הטיפול הזה כל יום 2 לחיצות בכל נחיר ועדיין כל שנה יש לי מספר אפיזודות של סינוסיטיס, פעם בשנה יוצא לי גם לקחת אנטיביוטיקה כי הסינוסיטיס מחמיר ולא נותרת לי ברירה. ניסיתי להפסיק עם הסטרונאז בתקופה האחרונה כי אני מרגישה שהוא מאוד מייבש לי את האף ולא מאפשר בכלל לנזלת לצאת, הכל נשאר תקוע בראש... אחריי יומיים של הפסקה חזרתי כי זה עשה לי כאבי ראש, תחושה של מלאות באף וסחרחורות האם לא אוכל להפסיק עם התרופה לעולם? אני כבר אובדת עצות ולא יודעת מה יכול לעזור לי...

אם את סובלת מסינוסיטיס כרונית הייתי ממליץ לך להשלים בירור לעשות CT לראות, אולי הטיפול הוא לא רק משאפים , אולי יש מקום לטיפול כירורגי, אולי יש אפשרות לטיפולים אחרים כמו טיפולים ביולוגים, לכן ממליץ על ביצוע בדיקת CT לראות מצב הסינוסים , ולהתקדם בהתאם

מנהל פורום אף אוזן גרון