האם זה סינוס...........

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

20/02/2021 | 17:56 | מאת: ס

שלום יש לי לחצים/כאבים בצד ימין של הראש מאחורי האוזן - באיזור הגולגולת, ברקה, בעין, בלחי ובמצח, כל זה בצד ימין, בצד שמאל אין כאבים. MRI וסיטי מוח תקינים, קראתי באינטרנט שזה כנראה תסמונת העצב המשולש (טריגמינלי) , עוצמת כאב ההתקפים ברמה בינונית ולאורך מספר שעות, הם לא קבועים,הם יכולים להיות במשך יומיים כל פעם למספר שעות (3-5 שעות) ואז הם חולפים ליום - יומיים ואז שוב לחזור, הם יכולים גם להעלם לשבוע ואז שוב לחזור, זה לא קבוע. יכולים להופיע בכל שעה ביום התופעה הזו התחילה לפני 10 חודשים. קראתי שבתסמונת של העצב המשולש יש כמו זרמים חשמליים מאד כואבים למספר דקות ולפעמים משב רוח קר או מגע במקום יכול להדליק את איזור הפנים, אצלי זה מספר שעות ולא דקות ואצלי זה כמו לחצים ולא זרמים חשמליים וזה לא התחיל אצלי מטיפול שיניים או כאבי שיניים כמו בתסמונת הנ"ל. האם זה התסמונת או שיכול להיות שזה סינוסיטיס ? האם התסמינים מתאימים? הוצעו לי כדורי אלטרולט. אני בת 46, רזה, בריאה ולא מעשנת.

התלונות אינן מתאימות לקלינקה של סינוסיטיס ביחוד שלא נאמר כלום בבדיקת CT וMRI על הסינוסים.

21/02/2021 | 09:00 | מאת: ס

האם ניתן לראות בסיטי וMRI את הסינוסים? או שאני צריכה לעשות צילום פנים בשביל לדעת מה קורה באמת? שכחתי לציין אבל בזמן ההתקפים גם האוזן הימנית כואבת לי והיא הופכת להיות חמה, באוזן שמאל הכל תקין. מה זה יכול להיות הדבר הזה?

מנהל פורום אף אוזן גרון