תחושות וטיפול לאחר דלקת אוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

15/02/2021 | 11:52 | מאת: ב

שלום ד"ר, בת 29. בריאה בד"כ. הרבה פעמים אני מרגישה שיש לי יובש באוזניים, ובעקבותיו גירוד, אז אני לא מתאפקת ומגרדת בתוך האוזניים עם הזרת, דיי באינטנסיביות. כבר היו לי כאבים חזקים בגלל זה, וכל פעם הייתי שמה צמר גפן ספוג בשום ושמן זית מחומם, ותוך כמה ימים הכאב היה עובר. באמצע השבוע שעבר, אוזן שמאל נסתמה לי וכאבה מעט, עד שבאחד הלילות חלה החמרה בכאב, שהפך לבלתי נסבל וגם התפתח אצלי חום (38), מה שלא קרה לי בפעמים הקודמות. לאחר ביקור אצל רופא משפחה, שטען כי מרוב שהאוזן נפוחה מבפנים, קשה לבדוק אותה אבל קבע שיש דלקת, ניתן לי זינט ל5 ימים, וטיפות מסוג נפלוקסין ודזורן, טיפה אחת מכל סוג, 3 פעמים ביום ל5 ימים. התחלתי את הטיפול מיום חמישי, כך שאני אמורה לסיים אותו מחר. בפועל, הכאבים פחתו משמעותית, אבל האוזן עדיין סתומה. זה משהו שמצריך בדיקה או שזה יעבור מעצמו? תודה!

ראשית ממליץ בחום לא לחטט באוזניים ולא להכניס דברים אחרים לאוזניים. יתכן ומה שיש לך זה דלקת אוזן חיצונית וזינט לא תעשה את העבודה, לכן ממליץ לפנות לרופא אא"ג לבדיקה והחלטה על טיפול

מנהל פורום אף אוזן גרון