דלקת כרונית בסינוסים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

24/01/2021 | 18:13 | מאת: שוש

שלום ד"ר, אמא שלי בת 70, בשבועות האחרונים היינו אצל מספר רופאים בנוגע לבעיה של שיעולים ונחירות. בדיקת אלרגיה -ללא ממצאים. א.א.ג-בדק ומצא שיש מחיצה עקומה ודלקת כרונית באף. קיבלה אנטיביוטיקה לטיפול בחיידקים באף. לא עזר. נשלחה למעבדות שינה, קיבלה סי פאפ (להפסקת נשימה), איתו אין נחירות ואין שיעולים בלילה. גסטרו רשם נקסיום לשיעולים. לא עזר. עדיין יש במהלך היום במיוחד סביב האוכל, אבל לא רק. אמא מרגישה שהאף שלה סתום, היא מושכת אותו הרבה ומרגישה מנוזלת כל הזמן. השאלות שלנו הן כאלו: 1. שאלנו את הא.א.ג לגבי שטיפות אף. אמר שלא לעשות. באופן כללי, יש סיבה שהשטיפות יכולות להזיק? אפשר לנסות פעם אחת ולראות אם עוזר? 2. מה עוד ניתן לעשות לגבי השיעולים? להרגשתי זה קשור לאף. יתכן מצב שבו הדלקת יורדת לגרון גורמת לגירוי שמוביל לשיעולים? עצה אחרת בשבילנו לגבי השיעולים? לאיזה רופא להמשיך מכאן? תודה רבה

צריך להבדיל קודם באם מדובר בשיעול פרודקטיבי או יבש, צריך בירור של אא"ג ובירור של רופא ראות . אין מניעה משטיפת אף בכל מקרה בטרם נטילת טיפול כל שהוא ממליץ על בדיקת והמצת רופא אא"ג / ראות

מנהל פורום אף אוזן גרון