האם מדובר באלרגיה לגורם מסויים?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

20/01/2021 | 13:50 | מאת: אורחת

שלום עקב קשיי נשימה הייתי אצל רופא אף אוזן גרון ודרך הסתכלות במכשיר עם פנס אמר לי שיש לי פוליפ באף וקונכיות מוגדלות נתן לי סטרונאז ורינולסט אחרי חודש חזרתי לבדיקה אמר לי שהוא לא רואה פוליפ אבל הקונכיות מוגדלות ביקש להמשיך עם סטרונאז לעוד חודשיים אחרי חודשיים חזרתי שוב לבדיקה אמר לי שהנחיר השמאלי בסדר בנחיר הימני הוא ראה סטיה קלה של מחיצת האף לימין ואמר לי שאפשר לעשות הפסקה עם סטרונאז הייתי 4 ימים בלי התרסיס והייתי בסדר ביום החמישי שאפתי במקרה עשן שיצא מהקמין ותוך דקה חטפתי קשיי נשימה וגודש באף שנמשך יום שלם בלילה ריססתי סטרונאז שתי התזות לכל נחיר וגם בבוקר והרגשתי הקלה הרופא איבחן אותי כסובלת מנזלת אלרגית עשיתי בדיקת דם לאלרגיה נוגדני Ige יצא לי 4.5 שזה תקין הייתי אצל רופא אלרגיה אמר לי מכיוון שהערך בבדיקת הדם תקין והערך גם נמוך אין לך אלרגיה וסירב לי לעשות בדיקות לאלרגיה דרך העור רופא א.א.ג טוען שהפוליפ מהאלרגיה לפני חודש עוד לפני שחזרתי לבדיקה אצל הרופא ניסיתי להשתמש בסטרונאז רק פעם אחד ביום אחרי 4 ימים המצב חזר כמו שהיה אז חזרתי לפעמיים ביום כמו שהייתי והמצב השתפר השאלות שלי כך מאוד מקווה שתדגיש תשומת לב 1 ברגע שעושים הפסקה עם סטרונאז האם התסמינים אמורים לחזור שוב תוך זמן קצר? 2 אם המצב חוזר שוב כמו שהיה האם יתכן שיש גורם אלרגי? 3 ברגע שהערך בבדיקת הדם לאלרגיה יוצא תקין זה שולל רקע אלרגי? 4 האם סטיה קלה במחיצה יכול לגרום לגודש באף וקשיי נשימה?

1. כן, יש מצב שאחרי שמפסיקים טיפול ועדיין ישנו גירוי אז התלונות יחזרו. 2.יתכן, מומלץ לעבור בדיקת אלרגיה ותבחין עור 3. לא בהכרח, 4. סטיה קלה באף ממצא שכיח מאוד, יכול להיות אסמפטומטי לגמרי (ללא תסינים) ויכול לבוא לידי ביוטי בהפרעה לנשימה דרך האף בדרגות שונות

מנהל פורום אף אוזן גרון