א.א.ג לימפה מוגדלת בצוואר מעל 13 שנה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

10/01/2021 | 11:31 | מאת: אבי פ

שלום יש לי צד ימין בלוטת לימפה מןגדלת 13 שנה בבדיקות אולטראסד וידני לא מצאו משהו חשוב מלבד קישריות לימפה מוגדלות לא חשודןת קיים אצלי דלקת חריפה בחניכיים שטופלה רק עכשיו האם אנטיביוטיקה 870 מג תעזור לבלוטה יש לציין כשהייתי נוטל מוקסיפן לפעמים לדלקות גדון מייד הגולה הייתה יורדת וחוזרת אחרי ההפסקה של האנטיביוטיקה האם ניתן לחיות עם זה ? האם לבצע דיסקציה צווארית ? אני מאוד בלחץ אשמח לתשובה

אין הפורום אמור להמליץ אל טיפול ומינונים, הטיפול הרפואי תקח בהתאם להמלצת הרופא שבקד אותך. לגבי הבלוטה אם היא נמצא שם הרבה זמן כן הייתי ממליץ על בדיקת ניקור בלוטה (FNA ) עוד לפני שמגיעים לדיסקציה צווארית

10/01/2021 | 16:06 | מאת: אבי פ

אני מבין שצריך דיקור אך שאלתי היא אם בלוטה לא גודלת כבר 13 שנה ומגיבה לטיפול אנטיביוטי האם יש ממה לחשוש ? האם ישנם אנשים החיים עם בלוטה שגדלה מעט מהנורמה זה דבר מצויי ? והאם יש סיבה לחשוש לסרטן

מנהל פורום אף אוזן גרון