ענבל מוארך לאחר ניתוח בהרדמה כללית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

08/01/2021 | 21:01 | מאת: דורית

שלום, ביום שלישי 5.1.2020 עברתי ניתוח בהרדמה כללית. כחל מההרדמה הוכנס דרך הלוע צינור לצורך מתן אויר לראות. לאחר הניתוח קמתי בתחושה שיש לי משהו מציק בגרון, כמו כדור צמר גפן. בנסיון להוציא אותו תוך כדי נסיון הקאה לא הצלחתי. הסתכלתי במראה והבנתי שהענבל שלי מוארך וזה בעצם מה שנותן תחושה לא נעימה. דיברתי עם האחיות במחלקה ואף עם הרופאים והם אמרו שלאחר מספר ימים זה יעבור. המליצו לי לאכול גלידה. אני לאחר כיומיים מהניתוח ולא ממש מרגישה בשינוי, קשה לי לדבר כי הענבל נוגע לי בחיך וזה גורם לי לבחילה. והייתי שוב אצל רופא אא״ג שאמר שלא מדובר בתגובה אלרגית אלא בטראומה של הצנרת שישבה על הענבל במהלך הניתוח. אני ממש חוששת שהענבל לא יחזור לגודלו התקין וזה ממש מעיק עלי מבחינת הרגשה באופן כללי. אני מאוד רוצה לקבל עיצות טיפול נוספות שיכולות לתת פיתרון לבעיה. עם זאת מעדיפה לא לקחת כל תרופה מאחר ואני בהליכי טיפולי פוריות ולא רוצה ששימוש בתרופה כזאת או אחרת ייפגעו בהליך פוריות . בברכה , דורית

הפורום אינו מיועד למתן טיפול, ולא נכול לטפל ללא בדיקה. ממליץ להך להיות במעקב של הרופא שלך, ישנם מקרים בהם אחרי הרדמה עם טובוס יש טרואמה מקומית לענבל מה שגורם לו לגדול, במקבית המקרים הענבל חוזר לגודלו.

22/01/2021 | 23:54 | מאת: דורית

אכן הענבל חזר לגודלו הטבעי - פלא! חזרתי לעדכן על מנת שמי שיחווה את אותו המקרה . תודה על התשובה :)

מנהל פורום אף אוזן גרון