נקודות לבנות על השקדים מלווים ב"טעם רע" בפה.

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

05/10/2004 | 05:06 | מאת: גיא

שלום, אני בן 30. לאחרונה החלו להופיע לי "נקודות לבנות" בשקד השמאלי בלבד. ראוי לציין שמלבד "טעם רע" בפה איני סובל משום כאב או חום. הסרתי את הנקודות הלבנות בעזרת מקל אוזניים, ה"טעם הרע" בפה הפסיק אך לאחר מספר שבועות חזר וחוזר חלילה. הבחנתי בכך שהשקד מחורר כולו. אודך לך אם תסבירי לי ממה תופעה זו נובעת? ומה הם דרכי הטיפול? בתודה מראש,

05/10/2004 | 21:46 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב השקדים הם רקמה לא אחידה ויכולים בהחלט להיות בהם שקעים. לפעמים יש מצבים בהם נשארות "חתיכות" או שאריות ממזון והפרשות בשקע, והחיידקים עושים מסיבת חג שגורמת לריח ואי הנוחות. פתרונות פשוטים יש בשפע : מניקוי כמו שעשית, ועד לגרגור כל חומר שהוא כולל מי שטיפת פה, טקילה או וודקה, או סתם סודה או קוקה קולה.... לא חשוב במה אתה בוחר אבל הגרגור יכול לעזור. אני אישית מעדיפה את הפטנט של ניקוי עצמי או על ידי רופא אא"ג, ופעם בשבוע גרגור של כף אחת של טקילה או וויסקי. טיפול יותר אגרסיבי כולל "גילוח" חלק חיצוני של השקד בלייזר או קובלציה (שיטה נוספת שכרוכה במעט דימומים יחסית) אבל אני חושבת שזה הרבה יותר ממוגזם, ושום פציינט שלי מעולם לא הגיע עד שם..... (וכולם חיים בשלום אגב ) חג שמח ואופטימי ד"ר טלי מרק

מנהל פורום אף אוזן גרון