הפרשות מוגלתיות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

11/02/2000 | 00:04 | מאת: ציפקה הראל

שלום ! תינוק בן שנה וחצי עבר לפני כחדש ניתוח הכנסת "כפתורים" ומאז לא חדלו אזניו להפריש מוגלה בכמות רבה מאד . האם יהיה צורך לנתחו שוב על מנת להוציא הגופים הזרים שהגוף אולי דוחה , או שקיים פתרון אחר וניתן לעזור לו ללא ניתוח נוסף. תודה על העצה ציפקה הראל

11/02/2000 | 16:23 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום ציפקה הראל עקב תקלה במערכת המחשב אנא המתיני לתשובה ביום ראשון  תודה

13/02/2000 | 09:01 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום ציפקה. הפרשה מוגלתית מהאזניים לאחר הכנסת צינוריות אוורור או " כפתורים" הינה סיבוך ידוע. ההפרשה מן האוזן יכולה להיות עקב זיהום מתמשך של האוזן במזהמים שכיחים הגורמים לדלקת אזניים, או זיהום משני של האוזן עקב חדירת זיהום מבחוץ כמו לאחר הרטבת האזניים. בכל מקרה הטיפול הראשוני איננו הרחקת הצינורית אלא מתן אנטיביוטיקה בין אם מקומית ובין אם מערכתית, כמו כן חשוב ביקור לעתים קרובות אצל המנתח כדי שיוכל לשאוב את ההפרשות ולשמור על אוזן נקייה. חשוב מאד להקפיד שלא להרטיב את האוזן בכל התקופה שבה הצינוריות נמצאות באוזן. אם כל הנסיונות להתגבר על ההפרשה בטיפול מקומי ותרופתי נכשלים לאורך זמן - רק אז מומלץ להוציא את הצינורית. בהצלחה.

מנהל פורום אף אוזן גרון