מורסה על האף שמפרישה נוזלים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

17/09/2020 | 08:50 | מאת: אמיר

דק' שלום, לאחר מספר מקרים של סינוסטיטס (בהם אף התנפח לי הסינוס מסביב לעין למעלה ולמטה), הופיעה מורסה על בין האף המצח והעין, שהתנפחה כמה ימים, עד שנפתחה ויצאו ממנה נוזלים. לאחר ביקור אצל הרופא שלקח דגימה (אין תוצאות עדיין) קיבלתי אנטיביוטיקה, והרופא אמר לי ללחוץ על המורסה כמה פעמים ביום כדי שיצאו ממנה הנוזלים. שאלתי: 1. אם ההמורסה נסגרה, בכל זאת להמשיך ללחוץ כדי לנקז אותה (גם אם זה אומר שהיא נפתחת שוב)? 2. האם יכול להיות שיוצא מהמורסה חומר שנראה כמו הפרשות שיוצאות מהאף שמקנחים אותו? אם כן, מה זה אומר? תודה.

לא ברור לי מאיפה המורסה מתנקזת ? אם מדובר בסינוסיטיס אז לא ברור לי איפה את לוחצת לנקז, יתכן ומדובר במורסה בעור ??

22/09/2020 | 07:44 | מאת: אמיר

לדעתי מתנקזים מהמורסה נוזלים מהסינוס. האם נתקלת במצב כזה בעבר?

מנהל פורום אף אוזן גרון