(דחוף) אוזניים סתומות וירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

05/09/2020 | 17:05 | מאת: נטנס

שלום. לפני כשבוע עשיתי סיטי ראש עקב ראש חמור שתקף אותי בפתאומיות לו קיבלתי זריקת וולטרן. כאב ראש שהרגיש כמו רצועת מתכת מהודקת על הראש במשך שעות. מהסיטי קמתי עם טנטון קשה כמו רעש של מנסרה, באוזן שמאל ועבר גם לאוזן ימין. האוזניים נאטמו קלות. עשיתי בדיקת שמיעה שם התגלתה ירידת שמיעה קלה בינונית באוזן ימין וירידה בטונים הגבוהים באוזן שמאל. אאג שראיתי אמר לי שאין בעיה. אבל רופא משפחה נתן לי פרדניזון 60 מ"ג לשלושה ימים. השאלה היא האם לקחת? אני סובלת מחוסר iga - (12) ותוהה אם אני יכולה לסבול מנזקים עקב לקיחת הסטרואיד. בנוסף האם הכדור יכול להחמיר את הירידה בשמיעה מאחר ואולי היא קשורה לחבלת ראש עקב הכאב ראש? אנא כוון אותי. תודה.

אם מדובר באירוע חריף של טנטון שהופיע, עם ירידת שמיעה אסמטרית באותה אוזן , יש מקום לטיפול בסטרואידים כמובן מותנה בכמה זמן אתה אחרי האירוע, באם האירוע היה מלפני מעל ל שבועיים אז אין מקום לטיפול , אם מדובר בפניה לרופא מיד או עד שבועיים מהאירוע אז שווה לטפל בסטרואידם כמובן אם אין קונטרהאינדקציה ( מניעה רפואית) לטיפול בסטרואידים מבחינת מצבך הרפואי

מנהל פורום אף אוזן גרון