בעיית ריח?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

20/08/2000 | 20:32 | מאת: שלמה

לד"ר גוב ארי שלום, אינני יודע אם זה הפורום המתאים אבל בכל זאת הייתי מעוניין לקבל את חוות דעתך. הנני בן 44 ומזה כ-10 שנים סובל מהפרעות חרדה קשות על רקע טרומה משפחתית. לפני כ-6 חודשים התחלתי טיפול עם תרופה בשם efexor שהיא תרופה אנטי דכאונית (ssri). מיד או בסמוך להתחלת הטיפול בתרופה התחלתי לקבל התקפים של ריח וירטואלי ללא קשר לסביבה והריח הוא כשל חומר חיטוי . ברצוני לציין שהתקף זה לא מעוות את חוש הריח הכללי ואני ממשיך להריח ריחות אמיתיים כשיש ריח כזה בסביבה, אבל שאיו ריח אחר דומיננתי בסביבה אני ממשיך להריח את הריח המוזר הזה. ברצוני לציין כי הריח הזה מופעל כאשר אני מכחכך בגרון או לאחר שיחה ממושכת או בזמן משיכת אויר חזקה מהאף. התקף זה נמשך מרגע הפעלתו ועד ההירדמות בלילה ובבוקר כבר אינו מופיע אלא אם שוב יופעל במשך היום.עוד רציתי לציין כי ברגע שההתקף מתחיל יש תחושה שכאילו דרכי הנשימה נפתחות (כמו לאחר שמוש בטיפות אף). במידה וזו תופעת לוואי של התרופה שככלל מאוד עוזרת לי, האם ניתן להקל על הריח המוזר הזה? בתודה

24/08/2000 | 00:10 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום שלמה יתכן שמדובר בתופעת לואי של התרופה אותה אתה נוטל. לפני שנקבע זאת באופן חד משמעי, יש לבדוק את חלל האף לבצע מבחני הרחה ולשלול בעיות אחרות אפשריות, יתכן שיהיה צורך בבירור נוסף כמו Ct של איזור האף וסיבי ההרחה. רק לאחר שתישלל בעייה אחרת, נוכל להניח שמדובר בתופעת לוואי. אם אכן זוהי תופעת לוואי, יש לשקול האם הרווח מהתרופה גדול יותר מההפרעה בהרחה, ולפיכך להחליט האם יש להפסיקה או להחליפה. בשלב ראשון ממליץ שתפנה לבדיקה. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון