ניתוח-ניקור התופית ע"י לייזר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

20/08/2000 | 09:45 | מאת: שגית הכלר

בני בן השנה סובל מדלקות אוזניים חוזרות ונשנות. הוצא לנו ע"י רופא א.א.ג. לבצע ניתוח כפתורים. אולם לאחר שהדלקת עברה הרופא אמר שלא כדאי לבצע את הניתוח עכשיו. הייתי שמחה לדעת מה אפשר לעשות על מנת למנוע את בואה של הדלקת הבאה? האם ניתוח עושים רק בעת שהאוזן מודלקת? האם ישנה אפשרות לקבל המלצות על רופאים? (בעדיפות למי שעובד עם קופ"ח לאומית). תודה מראש שגית

24/08/2000 | 00:05 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום שגית ניתן למנוע את הדלקת הבאה על ידי מתן אנטיביוטיקה מניעתית. במידה שזה לא עוזר, יש לשקול החדרת צינוריות אוורור. יש להבדיל בין ניקור שנעשה במצב חריף שמטרתו נטילת תרביות ושחרור מוגלה מהאוזן החולה, לבין ניתוח שבו מוחדרות צינוריות שמטרתן לאוורר את האוזן לתקופה ארוכה, ולאפשר שמיעה טובה יותר ומניעה של נוזלים ודלקות חוזרות. רמת השמיעה ותפקודי השפה של הילד גם הם פרמטר חשוב מאד בהחלטה לנתח. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון