פענוח תוצאות בדיקה CT סינוסים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

02/02/2020 | 08:50 | מאת: שני

שלום רב, אני בת 32, בשנים האחרונות מאז שנכנסתי להריון אני סובלת מסינוסים חוזרים אחת לכמה שבועות ולפעמים אחת לכמה חודשים (לא סבלתי מזה מאז הנעורים וזה חזר עם ההריונות ביחד עם אלרגיות עונתיות). בכל פעם האנטיביוטיקה עוזרת אך מרגיש שזה לא לגמרי עובר, עד שזה חוזר ושוב צריך אנטיביוטיקה. ביצעתי בדיקת CT סינוס , אשמח להבין מה המשמעות של הבדיקה והאם יש פתרון לזה? (תוצאות הפענוח בקובץ המצורף, לא היה ניתן להעתיק את התוכן ללא שיבוש סדר האותיות) תודה רבה מראש!

לצערי אין שום קובץ מצורף.....

02/02/2020 | 16:37 | מאת: שני

סליחה.. הצלחתי להעתיק. ממצאים: אוורור תקין של הסינוסים הספנואידלי השמאלי, המקסילריים, האתמואידליים והפרונטליים. עיבוי רירית פוליפואידי ותוכן הטרוגני עם אוורור חלקי בתוך הסינוס הספנואידלי הימני. ה-OMC פתוח משני הצדדים. מבנה גרמי נראה שמור. ללא עיבוי הקונכות. סטייה ניכרת של מחיצת האף לשמאל עם היצרות חלל האף בכניסתו. ממצאי לוואי: מלאות רקמתית פוליפואידית בנזופרינקס, יכול להתאים לרקמה אדנואידית מוגדלת, ללא חסימה משמעותית של נתיבי האוויר. התרשמות: סימני סינוסיטיס חריפה במערה הספנואידלית הימנית. סטייה ניכרת של מחיצת האף לימין עם היצרות חלל האף באספקט הקדמי באותו צד.

מנהל פורום אף אוזן גרון