תסמינים דלא מפסיקים-עצה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

15/01/2020 | 23:37 | מאת: גל

שלום, הייתי בביקור אצל רופא א.א.ג. בשל שיעול וליחה שנמשכים זמן רב. לפעמים זה סביר ולפעמים זה בהתקפים קשים ותדירים. לאחר בדיקה, האבחון היחיד שנמצא היה סטייה בינונית במחיצת האף. עם זאת, בשל סינוסיטס חוזרים הוא הביא לי הפנייה ל- ct של מערות הפנים. אשמח לברר - 1. בהפנייה לדימות מצויין "כולל מנח קורונאלי" - מה זה אומר? 2. האם האבחון יכול להסביר מדוע הרבה פעמים כשאני מקנחת את האף יוצא גם מעט דם? 3. בגלל אותה הבעייה קיבלתי בעבר הפנייה גם לסי.טי. ריאות אך החלטתי לוותר בגלל הקרינה הכרוכה בבדיקה. לצערי עברתי מס' פעמים ct שחלקו היה מיותר ולא נחוץ כלל. עשיתי 4 פעמים סי.טי עמוד שדרה וצוואר וכן מס' פעמים רנטגן חזה ומערות הפנים. אני גם ככה כבר מודאגת מרמת הקרינה אליה נחשפתי וממש לא בטוחה האם באמת הבדיקה הזו נחוצה (בעיקר שהרופא די הדגיש שהוא עושה דברים כדי שלא יגידו אח"כ שלא עשה, כך שאין לי כוונה לחשוף את עצמי לסיכון נוסף רק בשביל הכיסוי שלו). אשמח לשמוע מה עצתך בנושא. תודה

הרופא כנראה שולח אותך לבדיקת CT סינוסים לשלול אפשרות של סינוסיטיס כרונית שיכולה לתת תלונות של שיעול . לאחר שהצילום מבוצע ניתן להפיק מזה מבטים שונים, אקסיאלי שחותכחים את התמונה לרוחב וקורנאלי שחותכים לאורך, פחות חושב אומנם כי זה שדברי שהיום עושים עם תוכנת מחשב. והתמונות נותנות יותר אינפורמציה לרופא

19/01/2020 | 17:04 | מאת: גל

תודה על המענה. אז ה-ct הוא רק כדי לדעת אם זה סינוסיטיס כרוני? את זה אני כבר יודעת. אם כך אני לא רןאה סיבה לחשוף את עצמי לקרינה מיותרת. לא הבנתי למה זה נחוץ

מנהל פורום אף אוזן גרון